Wie ben ik?

Ik was tien jaar toen ik besloot dat paarden fantastisch waren, en ik ongehinderd door enige kennis van zaken een verzorgpony zocht -en nog vond ook. Daarna ben ik de paarden jaren uit het oog verloren tot mijn kinderen gingen rijden. Toen ging het heel snel: van de eerste les voor mezelf tot 6 paarden aan huis. Een van die paarden was Anne: panisch voor trailers, stallen, hekken en eigenlijk alle smalle doorgangen toen ze bij ons kwam. Zij was de reden om me nóg meer te gaan verdiepen in paardengedrag dan ik al deed. Ik startte de opleiding Instructeur Paard en Gedrag bij E-quine.com en ben niet meer gestopt met blijven leren over en van alle paarden die ik tegenkom.
Inmiddels ben ik Instructeur Paard en Gedrag, Ruitercoach, en momenteel bezig met de opleiding tot professioneel bekapper bij Hoofnerd Academy.  Ik vind het een geweldige uitdaging om steeds te zoeken naar wat een specifiek paard met een bepaald probleem het beste helpt, en pas mijn trainingen daar op aan. Zo zet ik bijvoorbeeld regelmatig clicker- en targettraining in als dat bij paard en eigenaar past.